Coaching – Wat is het?

Coaching Rotterdam

Coaching is een effectieve vraag- en luistertechniek. Coachen gaat over het stellen van goede vragen. Coachen vereist ook goed luisteren.

Mensen die ja zeggen op de coachingsvraag zijn competitiever, flexibeler, productiever en staan meer open voor leren. Met dit in gedachten praten we over coaching in het gezelschap van een ervaren en gecertificeerde coach of facilitator. De belangrijkste bedoeling van dit artikel is om u te helpen weten wat coaching is, om eventuele misvattingen weg te nemen, om de definitie van coaching te verduidelijken, en om kort de ervaring te beschrijven van een coaching sessie met mij als een specifiek opgeleide fysiotherapeut met meer dan 35 jaar ervaring in het helpen van mensen en organisaties bij het bereiken van hun Betekenissen voor het Beter.

Om de opwinding van opwinding of angst te kalmeren. Zelfbewustzijn en zelfvertrouwen ontwikkelen. Verbetering van de productiviteit en het zelfvertrouwen van de werknemer Eenvoudig gezegd gaat het bij coaching om het verbeteren van de prestaties van een individu of een team aan de buitenkant. Een nuttige vraag bij coaching is hoe u het proces van mij als manager zou kunnen verbeteren of, in uw relatie met uw personeel, hoe u de prestaties van uw personeel zou kunnen verbeteren? We kijken naar de verschillen tussen mentor en coaching. Bij coaching gaat het om het helpen van de mentee; bij mentoring gaat het om het helpen van de autoriteit. De mentee heeft de autoriteit niet nodig om van de coaching te profiteren. Een zelf-uitdagende vraag: Hoe kan ik beter met mijn werknemers omgaan om het beste uit hen te halen? De kunst van het coachen gaat niet alleen over sociale interactie tussen twee individuen of tussen twee groepen. Het is een vorm van verfijnde systematische lichaamstaal, die bij de gecoachte persoon de indruk wekt dat de coach en de gecoachte in harmonie zijn. De indruk creëert het gewenste zelfleren.

Coaching is veel meer dan vragen “Waarom?” of “Hoe?” Waarom? Hoe? Een ervaren coach zal altijd vragen “Wie?” “Waarom?” Waarom? Zo worden de vragen sterker. Een zelfvervullende aansporing, ook wel motivator genoemd, die anderen de schuld geeft en verantwoordelijk is voor het probleem. De grootste fout in mentorschap is te geloven dat liefdevol zijn en flexibeler zijn en toegeven aan suggesties, meegaandheid creëert bij je mensen. De waarheid is dat de mentor de autoriteit heeft over de leerling. Het doel van de coach is niet om Valentijn de bedelaar of44.000 reden te geven waarom de leerling moet veranderen. Het doel van de coach is impact, om een verschil te maken. Hij heeft de aansporing van “Waarom?” gelegitimeerd door de vraag te stellen vandaar, de geboorte van Commando en Verantwoordingsplicht.

De coaching is een tweerichtingsproces. Het is een hulpmiddel bij de overgang en de overgang naar aanvaarding, blijk van betrokkenheid, combinatie van hulp en controle in het coaching proces. Laten we gewoon beginnen met (1) wat is coaching? Dan, (2) wat is coaching beproefd en waar? Dan (3) wat is coaching voor mij? En; tenslotte (4) wat is coaching? Hoe vaak heb je tegen jezelf gezegd, hoe weet ik dat je gek bent? Hoe kun je zo slim zijn? Mijn overtuiging is dat we op de lange duur onze eigen handicaps zijn. We vragen niet om een expert om het voor ons te doen. We nemen ons leerproces zelf ter hand en zorgen ervoor dat we ons onvoldoende afvragen wat we kunnen. We hebben aanvaard dat we geen andere keuze hebben dan alles alleen te leren en te verwachten dat het voor ons werkt. Die aanpak zorgt voor een leven lang frustratie. Maar onze passie, ons geloof dat we alles wat we willen zelf onder de knie kunnen krijgen, is onze actieve filosofie in actief leren.

Ik ben niet gekomen om de wereld te zien. Ik kwam om de dingen hier te zien. Ik probeer de kennis van de één door te geven aan de ander. Ik geloof dat er meer in me zit dan alleen maar een stoffige gedachte. Als dat zo is, hoe krijg ik dan dingen voor elkaar? Omdat we geloven dat we iets gedaan kunnen krijgen, trekken we positieve mogelijkheden in ons leven aan. Coachen is de kunst om een individu of een team te begeleiden op een weg naar succes. Hebben we iets anders geprobeerd? Zijn we bereid toe te geven dat we misschien licht tillen om de top van de berg te bereiken? Een weg voorwaarts voor ons om verder te gaan; een betere manier om de waarheid uit te drukken; een manier die het maximum aan licht toelaat, veel minder schaduwen zullen in ons leven verschijnen. Om ons naar het licht te laten gaan en snel en efficiënt via de weg die het beste is; een weg die geleidelijk wegkomt over hobbelige weg; of zelfs glad over scherpe randen bij harde wind. Wij hebben een objectieve man/vrouw nodig, die ons in het gareel houdt; creatief is; motiverend; inspirerend; flexibel; om de leiding over ons te nemen om ons van de duisternis naar het licht te brengen; de rest van comfort, vrijheid.

Lees meer

Loopbaancoach

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *