De fysiotherapeut

Fysiotherapie Den Bosch

De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in uw algehele lichamelijke onafhankelijkheid. De behandelingen zijn erop gericht u te helpen uw lichamelijke mogelijkheden terug te krijgen. Verwacht niet dat u in één dag van lopen zonder hulpmiddelen naar springen over een mier gaat, het is een geleidelijke progressie. Om uw spieren en gewrichtsbanden te versterken, gebruikt u weerstandstraining. Bij weerstandstraining worden gewichten op uw spieren of andere lichaamsdelen gebruikt. Het helpt om de tonus en elasticiteit van uw spieren te verbeteren. Het heffen van gewichten kan thuis of in de sportschool worden gedaan. Afhankelijk van uw conditie en kracht, kunt u lichte of zware gewichten gebruiken. Forceer uzelf nooit om gewichten te heffen, u moet langzaam en methodisch beginnen met een weerstandstrainingsprogramma. Bescherm uw spieren altijd tegen overbelasting. Begin met het heffen van gewichten die u gemakkelijk 10-15 herhalingen kunt uitvoeren, voeg dan 10 herhalingen per dag toe, voor de volgende 7 dagen.

Beginnen met een eenvoudige oefening kan ook een geweldige manier zijn om je basis motorische functies te verbeteren. Zaken als de quadriceps en de kuiten moeten niet te veel worden belast, net als de triceps en de biceps. Kuitverhogingen en calf raises zijn goed voor je kuitspieren, terwijl deentaire, repetitieve knielende leg extensions goed zijn voor je kniespieren. Begin met eenvoudige oefeningen die je leuk vindt en waar je het meeste baat bij hebt. Als je te veel van jezelf eist, doe je misschien meer kwaad dan goed. Begin met lage reps en/of lichte gewichten en maak 2 sets van 10-15 herhalingen. Een goede optie voor krachttraining zijn plyometrische oefeningen. Plyastics zijn eenvoudige springoefeningen die je snelheid, flexibiliteit en behendigheid zullen verbeteren. Zorg ervoor dat je deze oefeningen 3 keer per week doet en focus op het springen van een vlakke ondergrond, naar een beperkte hoogte, en terug. Niet-traditionele springoefeningen zijn onder andere was springen, hinkstapspringen, en met je heupen knallen. U kunt meedoen aan een plaatselijke aerobicsles, ballet volgen, of programma’s gebruiken die zijn ontworpen om uw springvaardigheden te verbeteren.

Zoals gezegd worden uw fysieke basisvaardigheden ontwikkeld door lichaamsbeweging, maar ze kunnen ook worden ontwikkeld door yoga. Yoga omvat meditatie, stretching, motorische ontspanning, maar ook het versterken van uw mentale vermogens. Al deze zaken dragen bij aan uw fysieke fitheid. In combinatie met uw fysieke basistraining moet u gezond eten en veel water drinken. Veel mensen denken ten onrechte dat ze meer moeten trainen om gewicht te verliezen. Hoewel het gezond is om kilo’s kwijt te raken, is het ook belangrijk om de calorieverbranding in de spieren op te nemen. Cardio is geweldig voor het pompen van bloed en het krijgen van zuurstof naar alle organen, maar op een lege maag, het is niet goed voor het verbranden van buikvet. Elke dag proteïnen eten zal helpen om uw metabolisme te stimuleren en u in staat stellen om meer spieren op uw lichaam te zetten. Lichaamsbeweging verbetert uw houding, uw lenigheid, uw snelheid en uw cardiovasculair uithoudingsvermogen. Het verbetert ook uw darm- en blaasfuncties. Als u het risico op blessures bij het sporten wilt verlagen, moet u meer cardio- of weerstandstraining doen en gezondere vetten in uw voeding opnemen. Kies producten die onverzadigde vetten bevatten, zoals kokosolie, die een laag gehalte aan transvetten bevatten.

Lees meer

Schockwave therapie

Valpreventie ouderen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *